Fryrja e stomakut zakonisht ndodh pasi keni ngrënë ushqim të cilin që trupi mezi e tret.
Pra, disa ushqime janë më problematike për sistemin e tretjes, ndërkaq konsumimi i tepërt mund të shkaktojë edhe dëme tjera.
Shumica e njerëzve mund ta kenë përjetuar fenomenin e barkut të fryrë gjatë festave të fundvitit, shumica prej të cilëve tani duan ta formësojnë trupin.
Ekspertët thonë se janë katër ushqime dhe pije që ndihmojnë në ndalimin e fryrjes së barkut dhe gazrave.
Ananasi
Ananasi e përmban një enzimë të quajtur bromelain, e cila ndihmon në sistemin e tretjes. Kjo enzimë ndihmon në tretjen e proteinës në stomak.
Mjalti
Mjalti ndihmon për t’i zbutur dëmet e sistemit të tretjes, e këtë e bën duke e neutralizuar acidin.
Uthulla e mollës
Uthulla e mollës mund të ndihmojë në aktivizimin e enzimave që kërkohen për tretje normale. Nivele te ulëta të këtyre enzimave mund të shkaktojnë probleme të tretjes, refluks gastrik dhe gazra.