-sidi education-spot_img
5.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Doni të ngadalësoni plakjen e lëkurës? Ja çfarë duhet të konsumoni

Kryesoret

Ja disa lëndë ushqyese që mund të ngadalësojnë plakjen e lëkurës.

  1. Vitamina C

Kolagjeni është një nga substancat natyrale mbushëse në lëkurë. Me kalimin e moshës kolagjeni bie, për më tepër kjo rënie vjen si rezultat i formimit të vijave të holla, rrudhave dhe humbjes së vëllimit dhe kontureve në lëkurën e plakur.

  1. Likopeni

Likopeni i përket familjes së karotenoideve. Karotenoidet janë thelbësore për maturimin e lëkurës pasi ato qëndrojnë në shtresën e jashtme të lëkurës. Nivelet më të larta të karotenoideve brenda këtyre shtresave kanë shfaqur plakje që përmirësojnë qëndrueshmërinë e lëkurës dhe hidratimin reduktojnë rrudhat dhe madje rrisin prodhimin e kolagjenit ushqimet me likopen të lartë përfshijnë domatet, guavat rozë dhe papajat.

  1. Vitamina E

Kompleksi i vitaminës E është një grup prej 8 përbërësish të quajtur tokoferolë. Tokoferoli është një antioksidant i tretshëm në membranë, i cili lidhet me membranën e yndyrës. Marrja e produkteve natyrale të vitaminës E ndihmon kundër lidhjes së kryqëzuar të kolagjenit dhe peroksidimit të lipideve, e cila lidhet me plakjen e lëkurës. Për Vitaminën E konsumoni farat e lulediellit, të bajameve si dhe avokado.

  1. Zinku

Zinku ndihmon në parandalimin e formimit të rrudhave në nivel molekular duke forcuar membranat qelizore dhe duke sjellë qeliza të reja rinore në sipërfaqe, ai stimulon mbrojtjen antioksiduese dhe imune kundër plakjes së lëkurës.

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit