-sidi education-spot_img
23.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Çmimet e kripura ‘groposin’ familjet, ANKETA: 70% e të ardhurave mujore shkojnë për fatura!

Kryesoret

Faturat, qiratë dhe taksat janë “vendi” ku shkojnë pothuajse 70% e të ardhurave të familjeve. Kështu rezulton nga një anketim i kryer në Greqi, ku qytetarët pjesën më të madhe të buxhetit të tyre mujor e çojnë për të paguar shpenzimet utilitare.

Ndërsa pritet që pagesat për faturat e shërbimeve utilitare që zënë pjesën më të madhe të shpenzimeve të rriten në vijim. Pritshmëritë për vitin e ardhshëm mbeten të ulëta, ku pothuajse një në dy persona pret rritje të shpenzimeve për shërbimet utilitare në gjashtëmujorin e parë të 2023, por edhe për blerjet e produkteve.

Sipas anketës gjashtëmujore të SELPE për ndjenjën e konsumatorit që bën blerje me pakicë, të kryer në bashkëpunim me laboratorin ELTRUN në Universitetin e Ekonomisë dhe Biznesit të Athinës në një kampion prej 1500 konsumatorësh, shpenzimet për faturat e shërbimeve përfaqësonin 33% të të ardhurave në nëntor 2022, nga 30% dhjetorin e kaluar dhe 25% në dhjetor 2020.

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
-Raiffeisen-spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit