-sidi education-spot_img
32.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Sokol Hazizaj: Presidenti, duhet marrë butë dhe me të qeshur!

Kryesoret

Duhet marrë butë dhe me të qeshur!

Memorie, në pamundësi!😛🤣

Sa i përket Dekretit të Presidentit te Republikës të ligjit për komisionet hetimore, theksoj se është sa akt i papërgjegjshëm, i njëanshëm, jo propocional politikisht dhe tërësisht jo kushtetues.

Arsyeja që prevalon mbi çdo arbitraritet infatil e aktit Tuaj qëndron në dy arsye,

  1. Ligji 8891, datë 2.05.2002 “Për org dhe funksionimin e Komisioneve Hetimore…” është bërë në vitet kur Partia Socialiste ishte ne pushtet, dhe ka kaluar me konsesusin e plotë të palëve. Presidenti nuk duhet ta haronte këtë moment, sepse në nenin 88 të Kushtetutës ka pranuar në betim se “do ti shërbej interesit të përgjithshëm  dhe  përparimit  të  Popullit  Shqiptar.”  Po në të njëjtën linjë arsyetimi kushtetues është pranuar në nenin 77/2 të së njejtës Kushtetutë,

“Kuvendi ka të drejtë dhe, me kërkesë të një së katërtës së të gjithë anëtarëve të tij, është i detyruar  të  caktojë  komision  hetimi  për  të  shqyrtuar  një  çështje  të  veçantë.  Përfundimet  e  tyre  nuk  janë  detyruese  për  gjykatat,  por  mund  t’i  njoftohen  prokurorisë,  e  cila  i  vlerëson  sipas  procedurës ligjore”.

  1. Siç shihet më sipër kushtetuta e cila në hierarkin e ligjeve prevalon mbi këdo akt, s’ka normuar asnjë kufizim ndaj komisioneve hetimore dhe të drejtës tyre. Ndaj Ligji vitit 2002 në nenin 5 dhe 8 e kishte normuar saktë më pas të drejtën nëpërmet votimit dhe diskutimit te objektit te komisionit, duke detyruar konsesusin midis palëve, që sipas nenit 70/1 të Kushtetutës o president pranohet se “Deputetët përfaqësojnë popullin dhe nuk lidhen me asnjë mandat detyrues” dhe populli zgjedh ata për të kërkuar llogari qeverisë tyre ooooooo udhëheqës!🤣🤣;
  2. Se desh harova, por ti mos harro se i bën dëm dhe udheheqjes kur i thua gjithmon “po”, se e largon nga e vërteta!😉.

Nejse,

Je shpyrt njeriu! 🤣🤣🤣

Vetëm përpara! 🤣🤣🤣

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit