-sidi education-spot_img
24.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

TAG

monitor

Turizmi po “kris” mbretërimin e parasë cash?

Rritja e numrit të turistëve të huaj në vitet e fundit po i jep shtysë të fortë edhe pagesave me kartë. Statistikat dëshmojnë rritje...

Interesimi për universitete në ulje, ku janë studentët?

Nga 2011-a e deri në këtë vit akademik, numri i studentëve që regjistrohen në vitin e parë në universitet ka rënë me 43%. Reduktimi...

Rritje rekord, 23 mijë pensionistë më shumë në një vit

Numri i personave që trajtohen me pension pleqërie arriti në 491,504 në 6 mujorin e parë të vitit 2023, gati 23 mijë më shumë...

Ngadalësohet emigrimi, bien me 32% kërkesat për azil nga shqiptarët në BE për 8-mujorin

Ritmet e ikjes së shtetasve shqiptarë në emigracion duket se janë ngadalësuar këtë vit, pasi kulmuan sërish në 2021-2022, pas heqjes së kufizimeve nga...

Qeveria ul varësinë nga subvencionimi i pensioneve, çon 148 mln euro te rrugët

Ndryshimet buxhetore në aktin e fundit normativ shkurtojnë me rreth 15,4 miliardë lekë fondet për sigurimet shoqërore, ose me 33% të programit fillestar, ndërsa...

Shqipëria financimet buxhetore më të ulëta për bujqësinë në Rajon dhe BE

Shqipëria financoi mesatarisht më 0.19% të PBB sektorin bujqësor gjatë viteve 2020-2021. Sipas një krahasimi të Bankës Botërore, ky është niveli më i ulët...

Tarifat e reja të ujit, ERRU rrëzon aplikimet për rritje çmimesh të Shkodrës, Elbasanit dhe Beratit

Komisioni Kombëtar Rregullator, pjesë e Entit Rregullator të Ujit (ERRU) ka rrëzuar aplikimet e tre ndërmarrjeve të ujësjellës-kanalizimeve për tarifa të reja. Enti ka...

BE financon autostradën Murriqan-Lezhë, afati final 2029

Korniza e Investimeve të Ballkanit Perëndimor (WBIF) që koordinon grantet dhe kreditë e donatorëve, kryesisht Bashkimit Europian dhe Bankës Botërore, po koordinon financimin e...

Si popullsia e vendit, numri i familjeve shqiptare po pëson rënie të shpejtë

Ashtu si popullsia e vendit, numri i familjeve shqiptare po pëson rënie të shpejtë. INSTAT raportoi se në vitin 2022, në të gjithë vendin numëroheshin...

4.7% e familjeve shqiptare kanë një kredi për shtëpi

Shqiptarët kishin rreth 35,300 kredi për shtëpi pranë sektorit bankar në gjysmën e dytë të këtij viti. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, në...

Latest news

/5pyetjet.al