-sidi education-spot_img
14.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

KLGJ jep vendimin ndaj kërkesës për shkarkimin e gjyqtarit Arben Dosti

Kryesoret

Këshilli i Lartë Gjyqësor, KLGj shpalli të enjten më 18 prill vendimin për rrëzimin e kërkesës së Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, ILD, për shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Gjirokastrës, Arben Dosti, për shkelje të rënda profesionale. Rrëzimi i kërkesës së ILD u votua nga të 10 anëtarët e KLGJ-së të pranishëm në vendimarrjen e të enjtes.

Në seancat e mëparshme, ILD parashtroi argumentet përse kërkonte shkarkimin e Dostit. Sipas ILD-së, hetimi disiplinor ndaj këtij gjyqtari kishte filluar bazuar në një ankesë të një qytetareje të depozituar në vitin 2019, mbi lirimin me kusht të një të dënuari përsëritës në shkelje të ligjit.

Sipas njoftimit të ILD-së, hetimi administrativ mori në analizë 11 vendime të dhëna nga gjyqtari Dosti në periudhën 2017-2020 dhe evidentoi veprime ose mosveprime në shkelje të ligjit “për të drejtat dhe trajtimin e të dënuarve”, zbatim të gabuar të ligjit material dhe procedural, duke sjellë përfitim të padrejtë, që është dhe pasoja e drejtpërdrejtë e shkeljes disiplinore.

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit