-sidi education-spot_img
18.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Kush është gabimi që bëjmë të gjithë në timon që rrit konsumin e karburantit?

Kryesoret

Kufizimi i konsumit të karburantit mund të arrihet në shumë mënyra dhe njëra prej tyre është të hiqni dorë nga një zakon i keq që e gjeni tek shumica e shoferëve.

Paqëndrueshmëria ekonomike dhe rritja e çmimeve të karburantit  kanë ndryshuar stilin e drejtimit të shumë shoferëve  dhe ata tani i dinë bazat e drejtimit ekonomik. Megjithatë,  ka një pikë “të harruar” në makinë dhe kjo nuk është gjë tjetër veçse ndarja e bagazhit.

Të gjithë prodhuesit kanë punuar gjerësisht në uljen e peshës së modeleve të tyre dhe shpërndarjen e saj,  pa rrezikuar sigurinë e pasagjerëve të tyre. Në këtë mënyrë, ne jo vetëm që fitojmë performancën dhe karakteristikat e rrugës, por gjithashtu reduktojmë konsumin mesatar të karburantit dhe emetimet.

Nëse rrisim peshën e makinës sonë, do të shpenzojmë më shumë para për të njëjtën rrugë,  sepse kjo ndikon drejtpërdrejt në konsumin. Grumbullimi i disa artikujve në bagazh e kthen atë në  një “magazinë” mbi rrota  që degradon karakteristikat rrugore dhe prakticitetin e makinës.

Ulja e konsumit të karburantit nuk do të jetë e madhe, por është e dukshme. Ju nuk keni nevojë të mbani zinxhirë dëbore, sende plazhi ose një kuti të madhe mjetesh në rrugë që nuk ju nevojiten gjatë gjithë vitit.

Për këtë arsye, kryeni një pastrim të mirë të bagazhit dhe mbani vetëm gjërat thelbësore. Përveç kësaj,  pas rregullimit, do të vini re edhe më shumë qetësi gjatë lëvizjes, pasi shumë objekte që mund të kenë bërë zhurmë, tani mungojnë në dhomëzën e bagazhit.

Por në rast se ai nuk ka zgjidhje tjetër dhe ju duhet të mbani ngarkesë në bagazhin tuaj, mbani parasysh shpërndarjen e saktë të saj. Duhet të ketë një ekuilibër në vendosjen e objekteve, ku ato më të rëndat të vendosen poshtë dhe drejt qendrës, dhe ato më të lehta rreth perimetrit ose sipër objekteve më të rënda.

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit