-sidi education-spot_img
7.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Në cilin shtet janë meshkujt më të gjatë në botë? Po Shqipëria?

Kryesoret

Organizata Botërore e Statistikave ka publikuar të dhëna për gjatësinë mesatare të meshkujve të rritur sipas vendeve. Sipas të dhënave të tyre, meshkujt më të gjatë në botë janë holandezët, me një gjatësi mesatare prej 182.54 centimetra. Në vendin e dytë janë belgët (181,70 cm), dhe në vendin e tretë janë estonezët (181,59 cm).

Vendin e katërt e zuri Letonia (181.42 cm), dhe e pesta Danimarka (181.39 cm). Në vendin e gjashtë është Bosnja dhe Hercegovina fqinje, ku gjatësia mesatare e meshkujve është 180.87 centimetra. Menjëherë pas saj, në vendin e shtatë është Kroacia, dhe mesatarja kroate është 180.78 centimetra e gjatë.

Serbia është pas Kroacisë, në vendin e tetë, me një gjatësi mesatare prej 180.57 centimetra. Në vendin e fundit ishte Jemeni me 159.89 centimetra. Sipas këtyre të dhënave, gjatësia mesatare e meshkujve në të gjithë botën është 171.28 cm.

Por, në këtë listë Shqipëria nuk futet fare. Nuk dihet nëse për arsye mungese statistikash apo informacioni në lidhje me vendin tonë.

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

Leave a Reply

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit