Të dyshuarit akuzohen për trafikim të paligjshëm të substancave narkotike, prodhim, trafik dhe mbajtje të paligjshme të drogës, pastrim parash dhe armëmbajtje pa leje.

Nga kjo veprimtari mësohet se ata kishin fituar 1 milionë euro të cilat u sekuestruan nga policia.

Grupi u zbulua pas përgjimeve telefonike, analizave të të dhënave telefonike, por edhe ekzaminimi i përmbajtjes së mesazheve të shkëmbyera në platformën e koduar “Sky Ecc”.

Lista e të arrestuarve:

61-vjeçari Riccardo Campanale, lindur dhe banues në Andria,

30-vjeçari Klisman Curraj, lindur në Shqipëri por banues në Molfetta,

50-vjeçari Maurizio D’Azzeo, lindur dhe banues në Bisceglie,

47-vjeçari Massimo Duca, lindur në Messina dhe banues në Torre Canne (Fasano),

33-vjeçari Dorian Dushkaj, lindur në Shqipëri dhe banues në Cesano Maderno (Monza),

37-vjeçari Riccardo Falcetta, lindur dhe banues në Andria,

48-vjeçari Massimiliano Galasso, lindur në Martina Franca dhe banues në Fasano,

27-vjeçari Francesco Lopetuso, lindur në Foggia dhe banues në Andria,

64-vjeçari Vito Patruno, lindur në Andria dhe banues në Trani.

38-vjeçarin Leonardo Salerno, lindur dhe banues në Fasano,

60-vjeçarin Vito Onofrio Salerno, lindur në Monopoli, banues në Fasano,

43-vjeçarin Michele Sgaramella,  lindur dhe banues në Andria,

73-vjeçarin Savino Sgaramella, lindur dhe banues në Andria.

Lista përfshin një person të pagjurmueshëm dhe një shtetas spanjoll.