-sidi education-spot_img
24.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Nga media te ushtria! Marrëveshjet e reja mes Ramës dhe Erdoganit (Lista)

Kryesoret

Kryeministri Edi Rama do të zhvillojë sot një vizitë pune në Ankara, Turqi, ku do të mikpritet nga Presidenti i Republikës së Turqisë Recep Tayyip Erdogan.

Rama do të ketë një axhendë të gjatë, ku do të zhvillojë disa takime, e ku nuk ka si të mungojë dhe takimi me presidentin e Turqisë, Recep Tayyip Erdogan.

Gjatë vizitës në Turqi priten që të nënshkruhen dhe disa projektmemorandume apo projektmarrëveshje. Marrëveshjet kanë të bëjnë me turizmin, menaxhimin e zonave të mbrojtura, marrëveshjet ushtarake dhe bashkëpunimi mes dy radiotelevizioneve, asaj shqiptare dhe turke.

Ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjeve

  1. Projektmemorandum Mirëkuptimi ndërmjet Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit të Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Mjedisit, Urbanizimit dhe Ndryshimeve Klimatike të Republikës së Turqisë për bashkëpunim në fushën e mjedisit.
  2. Projektmemorandum Mirëkuptimi ndërmjet Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit të Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Bujqësisë dhe Pyjeve të Republikës së Turqisë për menaxhimin e qëndrueshëm të pyjeve dhe zonave të mbrojtura.

– Nënshkruesi: znj. Mirela Kumbaro, Ministre e Turizmit dhe Mjedisit

  1. Projektmarrëveshje ndërmjet KM të RSH dhe Qeverisë së Republikës së Turqisë mbi statusin e zyrës së koordinimit të programit TIKA Tirana

– Nënshkruesi. z. Igli Hasani, Ministër për Europën dhe Punët e Jashtme

  1. Projektmarrëveshje kuadër ushtarake ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Turqisë.

– Nënshkruesi: z. Niko Peleshi, Ministër i Mbrojtjes

  1. Projektmemorandum Mirëkuptimi ndërmjet Qeverisë së RSH dhe Qeverisë së Republikës së Turqisë në Fushat e Medies dhe Komunikimit.

– Nënshkruesi: z. Alteo Hysi, Drejtor i Agjencisë për Media dhe Informim

  1. Protokoll Bashkëpunimi midis Korporatës Turke të Radiotelevizionit dhe Radiotelevizionit Shqiptar.

– Nënshkruesi: z. Alfred Peza, Drejtor i Radiotelevizionit Shqiptar

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit