-sidi education-spot_img
12.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Zbardhet drafti Amnistisë/ Ja kush përfiton dhe cilat janë kriteret

Kryesoret

Është zbardhur drafti i Amnistisë Penale që do të kalojë ditën e enjte për votim në Kuvend.

Në draft përcaktohen kriteret që do të ndiqen për të dënuarit që përfitojnë nga amnistia si dhe kategoritë që përjashtohen.

Kriteret për përfitimin e amnistisë nga vuajtja e dënimit

Në këtë ligj do të përjashtohen të gjithë ata të dënuar meshkuj të cilët kanë marrë deri në 4 vite burg. Ose çdo lloje tjetër të dënimit të butë, për dënime të dhëna deri në datën 01.2024.

Personat meshkuj, dënuar me burgim, të cilëve, deri në datën e hyrjes në fuqi të këtij ligji, u ka mbetur pa vuajtur nga ky dënim deri në 4 vjet.

Personat femra, dënuar  me burgim deri në 5 vjet ose çdo lloj dënimi tjetër më të butë, për dënime të dhëna deri në datën 01.2024, pavarësisht nga koha e mbetur.

Gjithashtu:

Personat e dënuar meshkuj, të cilët në datën e hyrjes në fuqi të këtij ligji janë baras ose mbi moshën 60 vjeç.

Personat e dënuar femra, të cilat, në datën e hyrjes në fuqi të këtij ligji, janë baras ose mbi moshën 50 vjeç.

Ata të cilët, në kohën e kryerjes së veprës penale, kanë qenë baras ose nën moshën 18 vjeç.

Nuk përjashtohen nga vuajtja e dënimit personat, të cilët i janë shmangur drejtësisë.

Kanë kryer krime seksuale, për vepra penale kundër pasurisë dhe në sferën ekonomike. Ata persona të cilët kanë kryer krime kundër njerëzimit dhe krime kundër jetesës, të kryera me dashje.

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit