-sidi education-spot_img
7.5 C
Tirana
-sidi education-spot_img

Gara për Akademinë! Fuga e sfidoi, Gjinushi ironizon

Kryesoret

Kryesia e Akademisë së Shkencave që drejtohet nga Skënder Gjinushi, i cili po bëhet gati për mandatin e dytë në pritje të ndryshimit të ligjit, ka reaguar pas deklaratave të profesorit Artan Fuga, që shpalli kandidaturën për ta sfiduar.

Kritikave të Fugës për ligjin e Akademisë së Shkencave që po përgatitet për t’u ndryshuar sërish, ASH i përgjigjet duke thënë se “Në rast se deputetët do t’i bindeshin lobimit për platformën, sot z. Fuga jo vetëm s’do të kandidonte dot, por as do të kishte të drejtën e votës, pasi tashmë ka plotësuar kriterin e moshës (mbi 68 vjeç), të vënë nga ai për të tjerët 4 vjet më parë”.

“Në rast se deputetët do t’i bindeshin lobimit për platformën, sot z. Fuga jo vetëm s’do të kandidonte dot, por as do të kishte të drejtën e votës, pasi tashmë ka plotësuar kriterin e moshës (mbi 68 vjeç), të vënë nga ai për të tjerët 4 vjet më parë.

Ligji i ri e Statuti i dalë në zbatim të tij garanton kandidimin e lirë të çdo anëtari të Asamblesë dhe zgjedhjen e akademikëve të rinj e të organeve drejtuese prej vetë Asamblesë e jo prej komisioneve qeveritare, siç do të impononte “modeli” i platformës.

Për zgjedhjet në Akademinë e Shkencave nuk ka pasur në asnjë rast ankesë për shkelje procedure, deformim vote a moslejim kandidimi, përveç virtualisht nga anëtari i vetëm që s’merr pjesë në votim.

Sa u përket mandateve të anëtarëve të Kryesisë, si ligji i ri, dhe ai i mëparshëm e amendamentet që po shqyrtohen, kanë pasur e kanë të drejtën dhe kufizimin për dy mandate e jo më shumë për të njëjtin funksion” mbyllet reagimi nga Kryesia e Akademisë së Shkencave.

/5pyetjet.al

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Më tepër

Leave a Reply

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit